HUDEBNÍ LÉTO V LOKTI

MF DNES



Hudební léto

Legendy The Sweet a Slade uvedou karlovarští Hard Again

13. května 2010 0.00
Tak už je to konečně i tady, tedy přesněji v Karlovarském kraji, a ještě přesněji v Lokti. Rockové legendy z osmdesátých let, The Sweet a Slade, při jejichž koncertech hřměly nejen anglické stadiony, odkud kapely pochází, uslyší návštěvníci loketského amfiteátru.
Slade = glam rock
Slade byla jednou z vůdčích skupina glam rocku, který přišel po éře hippies a byl spojen s blyštivými obleky, baladami a energickými rokenrolovými stylizacemi. Právě Slade byla pověstná svými bouřlivými koncerty (Která z vás má na sobě černé kalhotky? … a která nemá žádné?). Ke kapele patří písničky jako Far Far Away nebo Mama Weer All Crazee Now, které se v sedmdesátých letech dostaly na vrchol britské hitparády. V roce 1974 účinkovali Slade v rockovém filmu Flame, kde zní i skladba How does it feel. Na předních příčkách hitparád se objevila ještě v roce 1991 se skladbou Radio Wall of Sound.
Sweet s Andy Scottem
Jak už se vzhledem k věhlasu kapely píše i v encyklopediích, skupina Sweet patřila v sedmdesátých a osmdesátých letech k nejlepším a nejtrvalejším. Žánrové spektrum rockerů bylo široké, hráli lehčí skladby typu Little Willy i složité písně jako třeba Love Is Like Oxygen. K největším hitům patří Fox On the Run. Díky spolupráci čtveřice s dvojicí známých hitmakerů Nicky Chinnem a Mike Chapmanem vznikly takové hity jako Blockbuster nebo The Six Teens.
Z původní sestavy v kapele hraje Andy Scott. I když byla Sweet především glam-rockovou kapelou, hrála také hardrock, v některých písních je slyšet i heavy metal.
Domácí Hard Again
Koncert uvedou domácí hardrockové legendy z kapely Proměny: zpěvák a klávesista Miroslav „Dědek“ Zábranský a bubeník Karel Hrabák, kteří doplní čtveřici zvanou Hard Again ( Milan Šmíd, kytara a Václav Dafne Horký, baskytara). „Bude to velký zážitek,“ těší se Zábranský.
FAKTA
The Sweet, Slade
Loket, amfiteátr pátek 11. června začátek v 19 hodin vstupné: na místě 850 Kč předprodej 700 Kč host: karlovarští Hard Again www.vlny-musicag.cz

Autor:

  • (šor)
  • zprávu o článku přinesl do blogu MILAN ŠMÍD-HARD AGAIN
Příspěvek vytvořen 719

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Související Příspěvky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek