BIGBÍTOVÝ KLUB ŠVERMÁK MÁ SVŮJ WEB (Chomutov)

Ahoj všem,
oznamujeme, že jsou již v provozu webové stránky Švermáku. Mrkněte na to a ozvěte se.
přepis e-mailu od ŠTĚPÁNA ALEXY Z CHOMUTOVA nám známého z VÍČEK
TOTO JE OZNÁMENÍ O WEBOVÝCH STRÁNKÁCHBIGBÍTOVÝ KLUB ŠVERMÁK V CHOMUTOVĚ,  vítáme tyto stránky, které jsou významným obohacením historie nejen bigbítu, autorem je se svým týmem ŠTĚPÁN ALEXA  nám známý z VÍČEK.
Na našem blogu jsme slíbili čtení z publikace HISTORIE CHOMUTOVSKÉHO BIGBÍTU aneb zlaté časy ŠVERMÁKU, čekali jsme dlouho na jasné svolení, vše bylo připraveno, teď však máte možnost prohlížet přímo WEB. Jak to dopadne se zveřejněním  PUBLIKACE  na netu mi zatím není jasné, asi je budem muset požádat, aby to uvedli na vlastních stránkách, což by je nesmírně oživilo a publikace by se dostala do celého světa. Má to 66 stran a je to perfektně vypracované, my jsme takhle vytáhli znova na světlo boží 18dílný seriál IRENKY JANEČKOVÉ Z OSTROVSKÉHO MĚSÍČNÍKU: OSTROVSKÉ HUDEBNÍ SKUPINY – dílo nesmírně cenné,  ZVLÁŠTĚ V TÉTO DOBĚ OBROZENÍ BIGBÍTU a pro aktéry KRÁSNÁ PAMÁTKA. PROHLÉDNĚTE si prosím jejich stránky a napište. Oproti nám už mají svou historii sepsanou, časem ji znovu oživí z autorovy publikace, my můžeme doplňovat historii a život stránek dopisováním. V jejich galerii si můžete prohlédnout tváře hudebníků z tenkrát i dnes, navíc na videu. Je to další svátek bigboše!
AKTUÁLNÍ ODKAZ na „ŠVERMÁK„jsme umístili na titulní stránce našeho web-blogu vlevo mezi GALERIÍ A PROFILEM… Šveska
HISTORIE CHOMUTOVSKÉHO BIGBÍTU aneb zlaté časy ŠVERMÁKU, autor ŠTĚPÁN ALEXA
Zakoupit ji můžete v Městském informačním středisku v Chomutově nebo v knihkupectví DDD v Ruské ul. v Chomutově.
Ukázky komentářů na článek VÍČKA… najdete je v lednových článcích.
2 Tomáš Stabenow Tomáš Stabenow | E-mail | 11. února 2010 v 19:13 | Reagovat
Tak můj komentář ke skupině Víčka. Původně se jmenovali The WE z toho vzniklo víčka, protože jak je známo, bylo tažení proti anglickým názvům skupin. Frontman Víček Štěpán Alexa byl mým spolužákem z keramické školy v Karlových Varech – byl asi o dva ročníky níž. Na Suché v beat clubu CRASH nikdy nehráli, ale pozval jsem je několikrát do nejdeckého kulturáku. Nejslavnější jejich vystoupení v Nejdku byl společný koncert s plzeňskou kapelou KOULE, ve které hráli další mí kamarádi – Venca Běhavý původně z Ostrova a Jirka Lokajíček – původně z Nejdku.
3 Tomáš Stabenow Tomáš Stabenow | E-mail | 11. února 2010 v 19:18 | Reagovat
Ještě jsem zapomněl připsat, že Víčka hrály již tehdy bezvadně repertoár URIAH HEEP. Pamatuji jejich podání skladby Gipsy-super, dále skvělá byla jejich interpretace skladby Hocus pocus od FOCUS.
4 Handšuh Handšuh | E-mail | 14. února 2010 v 15:52 | Reagovat
Super vzpomínka. My Novoroláci jsme nejezdili vlakem jenom na Čínu. Jedna z našich oblíbených cest byla do Chomutova a samozřejmě na The We. To byl nějakej 69. rok. Už v té době se jim říkalo familiárně Víčka, později bohužel i oficiálně. Štefanovo podání veškerých skladeb od Uriášů bylo fakt skvělý.
Lístek na vlak stál tenkrát z N. Role do Chomutova přesně 10 Kčs, a abych nezapomněl
na důležitou věc, flaška rumu byla pro každého povinná, to se vypilo cestou tam.
Návrat byl kolem páté hodiny ranní.

ZDE MŮŽOU PSÁT SVÉ KOMENTÁŘE I FANOUŠCI BIGBÍTOVÉHO KLUBU-TEDY I CHOMUTOVÁCI

Příspěvek vytvořen 719

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Související Příspěvky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek