Kluby a pódia::Nejdek.

Nejdek byl, alespoň pro mne, pro muziku zásadní. Nikde jinde v okolí nebyla taková nabídka jako tady. Bydlel jsem v N.Roli, ale někdy i čtyřikrát do týdne jsem navštívil nějaký klub v Nejdku.
O Číně na Suché jsem již psal, ta byla v sobotu. V místním kulturáku probíhaly v neděli taneční odpoledne. Kapely z Plzně a okolí hrály před plným sálem. Občas i pražáci – mladej Jirka Schelinger, z kapelou Shut up! F.Ringa Čecha, předkapela Olda Říha … Moc by mne zajímalo, kdo to organizoval, Tom to určitě ví.
V kulturáku byly diskotéky i v Klubíčku nahoře v patře, bohužel jen krátce, v létě na terase – balkonu.
Později probíhaly diskotéky i na velkém sále.
Kino kavárna na náměstí, – dvakrát týdně disko a k tomu tři animované pohádky. Většina návštěvníků přijela od Nové Role a Chodova. Dýdžejové nic moc, Vobora jako šéf kina asi neměl rád Toma a Bondyho, a tak jsme poslouchali italské hity které pouštěl Jirka Volakovský. Ale ve všední dny jsme neměli nic jiného na výběr.
Tom Stabenow zmiňuje další místa kde se hrálo – hospoda na Pozorce, Mexiko v Bernově, venkovní posezení za Nejdeckým kinem, dům U žáby – zkušebna, hotel Vyhlídka, Kukačka na Tisové. Nejdek byl taková poslední bašta, kde se aspoň trochu dařilo bigbítu i přes komunistické zákazy a pokračující ,, normalizaci „.
Příspěvek vytvořen 719

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Související Příspěvky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek