Správnej bíťák pro elpíčko i z vlaku vyskočí.

Co jsme poslouchali za muziku? Starý pardálové samozřejmě ví, jak to bylo těžké dostat se k nějaké desce ze západu.
Na Svobodné Evropě, Luxemberku a podobných stanicích se hrálo, dokonce i na přání, ale jenom jednotlivé pecky, celé album člověk sehnal občas nahrané na ,,kotoučáku“, a vůbec nevadilo kolikátá to byla kopie. Nějaké to album pár kamarádů mělo a tak si je pamatuji z té doby skladbu po skladbě – občas jsem si něco půjčil a hrál to pořád dokola. První tři desky Led Zeppelin, In A Gadda Da Vida od Iron Butterfly, výběr Rolling Stones…
Nevím jak dlouho vždycky Švígo loudil po Tomovi Stw. zapůjčení nějaké desky, ale občas něco z diskotéky vezl. Ten sobotní večer si vezl Look At Yourself od Uriah Heep. Celošedý obal a na něm nalepený alobal – jako zrcadlo. Švígo se tedy ,,na sebe díval“, motoráček těsně před půlnocí sjížděl z Nejdku ke Smolným pecím a my jsme domlouvali kam vyrazíme odpoledne za muzikou. Proti nám seděl jeden novorolský opilec, přezdívalo se mu ,, kožeňák „, a ne proto, že by byl oblečen v kůži. Požádal Švígu o zapůjčení LP desky, ten mu ji bezelstně podal. Chviličku ji pozoroval a pak ji vyhodil otevřeným oknem do noci. Švígo nás všechny zaskočil, okamžitě běžel ke dveřím a vyskočil do lesa.
V neděli ráno si přišel vypůjčit kolo, pojede prý hledat tu desku. Po výskoku zůstal v bezvědomí a naštěstí si ho všiml strojvedoucí z nákladního vlaku, který jel o dvě hodiny později.
A ta deska se později opět dostala k Tomovi, jeden dobrej člověk ji nalezl v lese a velmi se divil, kde se tam vzala. Někde to dal k lepšímu a Nejdek je malej.
Příspěvek vytvořen 719

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Související Příspěvky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek