KRASLICKÝ SESSIONA A HNED PROJEKT 60. let

Kraslický session se povedl

Středa v 18:11 | Milan Chmelenský, František Hanzlíček | RECENZE – SOUČASNOST – ZPRÁVY JE ODKAZ NA STRÁNKY KDE ČLÁNEK VYŠEL V ORIGINÁLU
Na Předsilvestrovské párty v Dalovicích jsem se po čase zase sešel s Františkem Hanzlíčkem a kytaristou Petrem Němečkem z Kraslic a předběžně jsme se domluvili, že bychom se zase mohli sejít u nástrojů, zvláště poté, co se František po letech rozhodl znovu zasednout za bicí. To, že se tak stane už v polovině ledna, jsem rozhodně nečekal, ale stalo se. Přes mobily a e-maily jsme se domluvili a sešli se 17.1.2012 u Františka na baráku, kam přijal pozvání i baskytarista Petr „Norton“ Bumba. A jak to na takových setkání bývá, nejdřívě zazněl blues, pak nějaké vlastní nápady, staré pecky a po více jak třech hodinách člověk zjistil, že už musí končit, aby svými decibely příliš nerušil ostatní sousedy. Snad poprvé v životě jsem si zazpíval známou „Satisfaction“ od Rolling Stones, Smoke On The Water – Deep Purple, Knockin´On Heaven´s Door od Boba Dylana, The Wall – Pink Floyd, Gimme Some Lovin´- Spencer Davis Group a další. Líbilo se mi, že jsme se bez jakýkoliv představ sešli, zahráli si a měli z toho dobrý pocit. Nepadaly žádné plány či návrhy o založení nové kapely. Jen František se zmínil, že by bylo hezké zahrát na červnovém festivalu Try & Play v Kraslicích. A jelikož do té doby zbývá plných pět měsíců, máme dost času něco vymyslet. Milan Ch.
v galerii je celkem 26 fotografií z toho devět od Františka (fr)
Kraslický session
Důchod je perfektní věc.
Dnes tomu je měsíc, co jsem v důchodu, ale také rok, co mě navštívil Číňan a usedl po 40 letech prvně za bicí, a do třetice, dnes je tomu 43 let, co jsem si více jak hodinu vyzkoušel své 3 nadřené rytmy z 60tých let s muzikantama, kteří jsou mými nejbližšími přáteli. A když jsem u té letité bilance, tak dnes jsem se dokonce setkal s basákem Petrem Bumbou po 45 letech.
Od minulého pátku jsem uskutečnil pár telefonátů a za 5 dnů jsme se sešli u mě, kde mám zakotvené „nejlevnější“ bicí od Roberta Koryčánka. V r. 2008 jsem je rozložil na akci v kraslických sadech při setkání kapely „Singing Boys“, ale hra na ně byly 2 % z toho, co jsem si užil dnes. V jednu chvíli jsem se fakt cítil jak v kulturáku v r. 1968 – 9.
Sešli jsme se prvně v životě v seskupení Milan Emerson Chmelenský – klávesy, zpěv, Petr Němeček – kytara a jako nejmladší mezi námi, ale s inspirací Steve Vaie, Satrianiho, Gilmoura, Claptona…aj., Petr Bumba – bass kytara a já jsem usedl za škopky. Ani nevím co jsme spustili jako první, asi „dvanáctku“ v bluesovém rytmu a připadalo mi to, jako by jsme spolu hráli několik let. Dále nějaké vzpomínkové a vlastní skladby, při kterých mě mile překvapil Emerson se zpěvem, obzvláště v songu od S.Davis Group. Vše nádhera a to skoro dvě hoďky v kuse. Stačilo předehrát nějaký motiv, nebo si říct akordy pro „12“ a už to šlapalo. Kluci byli na mě hodný a s úsměvem snášeli mé občasné vykolejení z rytmu nebo klopýtnutí v přechodech, a jelo se dál. Po malé pauzičce se pokračovalo ještě déle než hodinu a Bumba podotknul, že jsem již rozšířil počet rytmů o tři nové, a že si určitě ještě někdy zahrajem.
Tak to je parádní důchod. Vstaneš si kdy chceš, můžeš si zahrát kdy chceš a to s muzikantama, kteří nepřijali zhoubnou myšlenku to „někam dotáhnout“ nebo snad „hrajeme lépe než…“ (fuj). No prostě celé tři hodˇky jsme se navzájem bavili muzikou, kterou jsme sami uměli i neuměle v obýváku mého domku vyráběli. Ani nás nezajímá, zda s tím někde vylezeme na veřejnosti, protože hlavním motivem bylo si zahrát a vzájemně se pobavit. Byť moje představa, že s tímhle by jsme zapadli i na Try & Play v Kraslicích, je stále živá. Žádná křeč, žádný konkurenční blud, ale jen jediný motiv – radost s perfektně využitým časem, s náplní toho, co nás baví a dobrý pokec v přátelském duchu. A kdyby nebyla pokročilá doba a Petrové nemuseli za svými „domácími“ povinnostmi, tak hrajem do teď.
Samozřejmě, že padla otázka, „tak co, kdy zas dáme jamsession“ ? Načež jsem odpověděl, zítra !!! Protože důchod je fakt dobrá věc. Ale protože v něm nejsme ještě všichni, tak zas „až někdy“. Těšíme se !!
František Hanzlíček

NA ZKOUŠKU KTEROU JIM VNUTÍM, TÍM ŽE JI PŘIJEDU NATOČIT NA NOVOU WEB KAMERU, NEJEN TO, OKAMŽITĚ VŠECHNY VYZPOVÍDÁM Z OSOBNÍ HISTORIE, NAVÍC TAM BUDE NEJPOVOLANĚJŠÍ HISTORIK KARLOVARSKA MILAN EMERSON CHMELENSKÝ A SÁM FRANTIŠEK HANZLÍČEK,, TAKŽE TO JENOM VYCHRLÍ A ZAHRAJOU VÁM , HNED MĚ NAPADLO UDĚLAT KRASLICKOU ROCKOVOU JÍZDU, NEJDŘÍV V DALOVICÍCH V ROCKOVÉM CLUBU PODMOSTEM HALL ČÍSLO NA VYJEDNÁNÍ TERMÍNU 353220611*** A U MÉHO KAMARÁDA V KULTURÁKU V OSTROVĚ, KDE SE DÁ HRÁT V JEHO KLUBU A NEBO TŘEBA NA VELKÉM SÁLE PRO VĚTŠÍ AKCE, PEPA KUBERA 776298308***, KDE SI KAŽDÝ MŮŽETE VYJEDNAT TERMÍN. AKCI A VSTUPNÉ SI POŘÁDÁTE SAMI… Šveska
Příspěvek vytvořen 719

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Související Příspěvky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek