The Beatles: slavnější než ….

TOHLE JSEM NAŠEL DÍKY „habale“ naší známé z blogu…

O autorovi

17. června 2013 v 20:27 | Jiří Štraub | O autorovi
Kdysi jsem si sedl za počítač a začal sepisovat své trhlé imaginace. Myslel jsem si, že by se mohly někomu líbit a pár lidí si je dokonce přečetlo. Jelikož jsem se však hodně zajímal i o hudbu, zkoušel jsem psát mimo jiné recenze a články. Čím více jsem se v nich snažil zdokonalovat (a čím více jsem spamoval e-mail šéfredaktora), tím více rostla moje šance získat místo externího redaktora v časopisu Spark. Nakonec se mi můj malý sen splnil.
Jenže; protože jsem magor a sním i o nemožném, pokusil jsem se napsat svou první knížku. A vzhledem k tomu, že Beatles jsou pro mě odjakživa posvátnost, vznikl spis Slavnější než Ježíš. Chtěl jsem ho nějak dostat k lidem, tudíž jsem jej zveřejňoval na internetu jako seriál. Zkušenost to byla věru bohatá, a tak mi nic nebránilo v tom psát dál a zplodit ještě minimálně jednu knihu a řadu povídek.
Berte tedy prosím toto dílo jako prvotinu jednoho studentského blázna, který odjakživa chová lásku k rock’n’rollu a který se o ní s vámi chce podělit.
Nezbývá tedy nic než poslat všem literárním, rockovým, metalovým, scifařským, horrorovým, horrorcorovým, dubstepovým, dechovkářským nebo funky nadšencům (je jedno, co jste), přání příjemného počtení, ať si již ode mě čtete beletrii, faktografii nebo nedej bože poezii.
Zdravas a na chyby nehleďte. Já si to už se šotky nějak vyřídím.
JiRKA Š.
UKÁZKA Z TEXTU:

15 – Epilog

23. března 2013 v 16:48 | Jiří Štraub | Kapitoly
Konec šedesátých let byl zároveň koncem idejí hippie mládeže, jejichž vrchol tvořený masivní účastí na legendárním festivalu Woodstock, na němž se představily nejvlivnější kapely doby (tedy krom The Doors, nových bluesrockových hrdinů Led Zeppelin a samozřejmě The Beatles) byl také posledním velkým úspěchem květinových dětí. Hnutí pomalu spělo ke svému zániku, který nastal jen několik týdnů po festivalu. Jednalo se o koncert The Rolling Stones, jež si jako ochranku přizvali motorkářský gang Hell’s Angels, což nakonec vyústilo v katastrofu, neboť jeden z Angels v potyčce ubodal diváka. Tento okamžik vstoupil do dějin rocku navždy jako chvíle, kdy se rozplynuly veškeré hippie sny. Na přelomu dekády navíc odešly velké osobnosti reprezentující myšlenky generace jako bohyně soulového hlasu Janis Joplin, jež se předávkovala drogami, kytarový mág Jimi Hendrix, který se zadusil vlastními zvratky a zpěvák The Doors Jim Morrison, jehož smrt je přisuzována alkoholové a drogové závislosti. Všechny tyto symboly květinové mládeže navíc zemřely ve věku 27 let v období konce šedesátých a počátku sedmdesátých let nesoucích se ve znamení vrcholové tvorby The Rolling Stones, hard rocku ala Deep Purple a Led Zeppelin, metalu zažehnutého magickou silou Black Sabbath a progresivního rocku dovedeného k dokonalosti „pobarrettovskými“ Pink Floyd.
(festival Woodstock)

Příspěvek vytvořen 719

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Související Příspěvky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek