Zpěvák The Crash Václav Vozka je v Chebu

Mám dobrou novinu o Vencovi Vozkovi, s kterým jsem dnes krátce telefonicky mluvil. Žije v Chebu, kde také podniká, a jestli se nemýlím, hraje tam i muziku. Na Internetu jsem objevil recenzi z roku 2006 na kapelu Texas Heat, ve které zpívá. Proto si ji zde dovoluji uveřejnit.
Po menší přestávce nastoupili Texas Heat, do té doby pro mě velká hudební neznámá. A hned na začátku říkám, že překvapili. Nejdříve tím, že jako „otvírák“ spustili „Working For The Weekend“ od Loverboy, čímž mě vzhledem k dalšímu průběhu koncertu tak trochu zmátli, protože díky této rockové skladbě od kanadských legend jsem nabyl dojmu, že tento revival band se ubírá podobným směrem jako jeho předchůdce All Right. Chyba lávky! S dalšími odehranými kousky:

Tanja Tucker-You Just Watch Me
Billy Ray Cyrus-How’s My World Treatin‘
Little Texas-My Love
Billy Ray Cyrus-Touch Subject
Lynyrd Skynyrd-Red White And Blue
Irish Traditional-Whiskey In The Jar
Tanja Tucker-Can´t Run From Yourself
Billy Ray Cyrus-Missing You
Trevis Tritt-Wish Fool Your Thing
Lynyrd Skynyrd-We Ain’t Much Different

mě zase překvapili, protože se ukázalo, že kapela spíše tíhne k southern rocku, chcete-li, k jižanskému rocku, tedy zařazení skladby od Loverboy je spíše krokem stranou z celkové hudební prezentace této formace. Přestože tento hudební žánr není až tak mojí parketou, kapela se mi líbila, z hudebního projevu zpěváka Václava Vozky bylo taktéž patrné, že tento žánr má v krvi, že se hlasově pohybuje v těch správných polohách, která tato hudba vyžaduje, domnívám se, že nejsilnější je v polohách, kde se v těchto skladbách vyžaduje po zpěvákovi určitý bluesový feeling. Pro subjektivní hodnocení kapely jako celku jsem si vybral tradiční irskou skladbu „Whiskey In The Jar“, kterou většina z nás asi zná hlavně v podání Thin Lizzy. Nicméně podáním této skladby mě Texas Heat přesvědčili, že kapela hrát skutečně umí, Štefan Lašák si s charakteristickou kytarovou melodií zdatně poradil. Z reakcí posluchačů jsem také usoudil, že hudba Texas Heat se líbí, i když je nutno si přiznat, že reakce posluchačů na produkci All Right v podobě tanečků jednotlivců i dvojic, na přece jen nesmrtelné kousky ze zlatého období hard rocku, byla bezprostřednější. Nicméně koncert Texas Heat jsem si v pohodě užil, myslím, že pokud se našel z přítomných někdo, kdo nikoli, většina sešlosti, ve věkovém rozmezí 20-50 let určitě ano.

Sestava:
Václav Vozka-zpěv
Dana Rohanová-zpěv
Štefan Lašák-kytara
Petr Manzel-baskytara
Michal Červeňák-klávesové nástroje
Jindřich Danihelka-bicí

Texas Heat1
Texas Heat2
Příspěvek vytvořen 719

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Související Příspěvky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek