LEON PŘEDVEDL SVÉ FOTKY I MUZIKU

PRIMITIVOVÉ
Někdo ho ctí jako novináře, jiný jako dlouholetého hudebníka, ti opravdu dobří známí vědí, že taky fotografuje… A jistě by se našly další aktivity, o kterých nevím, jak už to u takových všestranně nadaných jedinců bývá. Všichni jeho příznivci a kamarádi se dnes večer (7. května 2010) sešli na vernisáži výstavy fotografií v karlovarské Husovce, uspořádané k jeho životnímu jubileu.
„Dopředu se nepřeje, vždyť je mi teprve devětačtyřicet, narozeniny mám až za nějakých čtrnáct dní nebo tak nějak…“ odpovídal gratulantům Leon Havlíček.
Kolem baru s decentním pohoštěním i v malém sále s fotkami bylo narváno, lidi seděli i na zemi. Výstava fotek potěšila především milovníky přírody: horský potok, splav, něžné květy stromů a křovin, leknín na hladině, vrásčitý kmen porostlý mechem končící někde v nebi… Stejně jako před lety, nazval Leon i tentokrát svou výstavu Pura Natura. Proč prý vymýšlet složité názvy, když z těch dvou slov je jasné, že nejraději fotí v přírodě. V úvodu k výstavě Víťa Škorpil nejprve shrnul, co všechno se stalo v roce 1960, kdy se Leon narodil, a nezapomněl dodat, že dřív jsme si pod termínem „padesátník“ představili prošedivělého vážného pána v tesilkách, zatímco dnes nikoho nepřekvapí, že padesátiletý kámoš vypadá tak nějak pořád stejně… Dávám mu zapravdu: dnešní padesátník má dlouhé vlasy, džíny, na krku barevné korálky a mladistvý obličej, ale hlavně – má mladou duši!
PRIMITIVOVÉ...
Dnešní večer ale nebyl jen o výtvarném umění, Leon zasedl na zem ke svým exotickým hudebním nástrojům a věnoval svým vděčným posluchačům dvě z písní Primitivů neznámé kultury. Zpěvačku a houslistu doprovodil hrou na shrutibox a také svým hrdelním hlasem – zazněly alikvotní tóny, po kterých se mi už tolik stýskalo. Přiznám se, že se mi dnes nechtělo večer někam vyjíždět, mám spoustu práce a fotky jsem si přece mohla přijet prohlídnout kdykoli, ale když mi Šveska řekl, že Leon bude mít s sebou své Primitivy, neváhala jsem ani minutu. Hudba Primitivů neznámé kultury je nezaměnitelná a jako vždycky, i dnes se moc líbila. Škoda, že písní nemohlo být víc  – http://primitivove.mypage.cz/. A tak za nás všechny z blogové redakce crash-clubu říkám:
Ať ti to i nadále tak dobře fotí, ať ti to skvěle hraje a zpívá, a ať ti to pořád píše, Leone!
NAVŠTĚVNÍCI-POSLUCHAČI-DIVÁCI
A BALÍME
OBĚ ZÁDY
VÍZNAMNÍ VE FIALOVÉM
STROMY A SLUNCE LH
VODA
FOTKY
KVĚTY STROMŮ
POHODA
S RODINOU
TANEČEK
Příspěvek vytvořen 719

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Související Příspěvky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek