Wiki-VLADIMÍR MIŠÍK…ukázka

Pro naše návštěvníky…

Vladimír Mišík

*Nezapomeňte na jeho stránky   vladimirmisik.cz
               a hlavně videa…
Celý projekt o Mišíkovi z Wikipedie snadno najdete, ale také si zadejte – Wiki Vladimír Mišík -a dostanete se na hafo dalších odkazů…TAK PŘÍJEMNOU PLAVBU…

Vladimír Mišík – Wikipedie

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Skočit na: Navigace, Hledání
Tento článek pojednává o zpěvákovi. Možná hledáte: Vladimír Myšík (horolezec).
Vladimír Mišík
Vladimír Mišík.JPG
Základní informace
Narození 8. března 1947
Československo Praha, Československo
Žánry rock, blues-rock
Nástroje Kytara, zpěv
Aktivní roky 60. léta – dosud
Příbuzná
témata
Blue Effect, Etc…, Radim Hladík, Martin Mišík
Web vladimirmisik.cz
Příbuzenstvo
synové
dcera
Vladimír Mišík (* 8. března 1947 Praha) je český muzikant, zpěvák, kytarista a zakladatel rockové skupiny Etc….
Již na učilišti založil kapelu Uragán, ve které hrál na bicí. Po škole se skupina rozpadla a Vladimír Mišík se dostal do kapely Komety, kde se seznámil s Radimem Hladíkem, se kterým poté odešel do skupiny Fontána (později známí jako The Matadors). Na prvním singlu skupiny zní Mišíkova píseň Malej zvon, co mám. Po vojně zpíval v orchestru Karla Duby a pak založil kapelu New Force, která se ale v roce 1968 rozpadla. Krátkou dobu pak hrál na kytaru v George & Beatovens. Ještě v roce 1968 ale s Radimem Hladíkem založil kapelu Special Blue Effect (později Blue Effect). Do svého odchodu v roce 1970 stihl s kapelou nazpívat album Meditace, EP a dva singly. Pak zpíval ve Flamengu, ale kapela se rozpadla ještě před vydáním jediné desky Kuře v hodinkách a Mišík založil kapelu Formace Nova a krátkou dobu zpíval v Energitu Luboše Andršta. V roce 1974 založil kapelu Etc…, se kterou hraje s krátkými přestávkami dodnes. Zároveň příležitostně koncertuje s Vladimírem Mertou a Janem Hrubým ve folk-rockové formaci Čundrground (ČDG).
Koncert Čundrgrundu, Baráčnická rychta, Praha, 6. září 1977, zleva: Petr Kalandra, Vladimír Merta, Vladimír Mišík
Nechte zpívat Mišíka! – nápis na zdi v Praze – Holešovicích, duben 1983, v době, kdy byly Mišíkovy koncerty komunistickými orgány zakázány. Nápis byl opakovaně zamalováván, ale objevil se vždy znovu.
V roce 1982 bylo Vladimíru Mišíkovi zakázáno koncertování, o dva roky později směl velmi omezeně vystupovat s akustickým programem, v roce 1985 už opět hrál s novou sestavou Etc… V roce 1990 byl na dva roky zvolen do poslanecké sněmovny České národní rady za Občanské fórum. V roce 1999 vyšla v nakladatelství Petrov kniha Vladimír Mišík – letní rozhovory s Ondřejem Bezrem.
Po vážných zdravotních problémech se legendární český zpěvák vrací na pódia. Doprovázet jej bude skupina ETC a další hudební hosti[1].

Obsah

[skrýt]

[editovat] Největší hity

Mezi nejznámější písničky Vladimíra Mišíka patří např. Slunečný hrob (s Blue Effectem), Kuře v hodinkách (s Flamengem) a dále s ETC pak Stříhali dohola malého chlapečka, Variace na renesanční téma (známá podle prvního verše Láska je jako večernice), Proč ta růže uvadá nebo Obelisk
dále pokračujte na::

Vladimír Mišík – Wikipedie

Příspěvek vytvořen 719

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Související Příspěvky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek