Parádní večer s klokanem Vaňkem

Večer klokanů, věnovaný tak trochu emigrantům v čele s Jirkou Vaňkem s dcerou (Austrálie), kde ale byli přítomní i jiní Varáci z řad muzikantů, jako třeba Karel Myšička alias Myšák (Německo) nebo třeba Martin Mastík (USA) a snad i další, které jsem ale nějak nezaregistroval.
První kapelou na oslavě příchodu starého Varského buřiče a fandy beatu Jirky Vaňka, který se zde opět objevil po asi 20. letech, byli VG4. Tentokráte hráli bez své nemocné zpěvačky a bubeníka, který se zase toulal někde jinde. Toho zaskočil výborný náhradník Hašek, který dodal kapele ten správný šmrnc a proto se mi jejich vystoupení líbilo daleko více než to předešlé. Basák Robert Koryčánek přišel rovnou z postele, kde se potil ve snaze zbavit se své nemoci, a proto oceňuji jeho oběť i snahu být na této oslavě i za cenu vlastního utrpení.
Longtonova kapela zahrála na počest Jirky Vaňka sérii starých hitů z kterých se mi osobně nejvíc líbila Hey Joe od Hendrixe. Teprve Longton dokázal svojí muzikou nalákat lidi na parket a dokonce i kmet Vaněk vtrhnul na plochu před kapelou a rozhejbal kosti v zběsilém tanci se svojí dcerou. Nutno říci, že se dostavilo celkem dost lidí, hlavně z řad muzikantů, i když mnozí chyběli. Když si uvědomíme, že celá akce byla vlastně propagována ŠVESKOU jen na Crash club blogu, a dále se současně konala jiná akce v Teplé (Underground), tak byla návštěvnost více než slušná. To jen potvrzuje fakt, že Crash club blog je již na veřejnosti dostatečně známý a svoji práci vykonal dobře.
Další kdo nastoupil na prkna v „Pod mostem hall“ byli Uriáši. O jejich kvalitě není třeba vést žádné diskuze a tak si každý vychutnával jejich více méně neočekávané vystoupení. Tom Stabenow zrovna tak jako Robert Koryčánek si celé to dění užil a protrpěl, protože i on místo aby marodil, překonal bolest a vydal se s námi do Dalovic. Proto jsme se asi po pěti skladbách Uriášů museli předčasně rozloučit a vydat s Tomem i Bondym nazpět do Nejdku, takže mi zbytek programu ušel. Nicméně považuji celou akci za velmi zdařilou, a oceňuji všechny přítomné kapely za jejich ochotu zůčastnit se tohoto dění. Atmosféra byla naprosto jedinečná, přátelská a skoro bych si troufnul říci rodinná. Díky všem za účast a pohodu.
Příspěvek vytvořen 719

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Související Příspěvky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek