freakStock FESTIVAL V NĚMECKU Františkovo ohlédnutí a Succot – Markneukirchen

Opět zdravím z Kraslic a posílám malé nahlédnutí do velkého festivalu.

Sukot – Svátek stánků se uskutečnil v sobotu 25. 9. v německém městě Markneukirchen za účasti asi 70 přítomných, mezi nimiž byli i rockeři jak z Česka tak i Německa. Večer provázela místní hudební skupina Worship, jako hosté z Česka zahrálo trio František, Milan a Jirka (viz foto). Celý večer byl velmi pohodový a přátelský.
S Milanem „Emersonem“ z Chodova jsme včera „lehce koncertovali“ v německém Markneukirchen při oslavě „Succotu“ (židovský tradiční svátek). Přestože hebrejské písně nejsou pro Emersona nějakým lákavým hudebním žánrem, přesto mě na klarinet a Jirku na housle podbarvil klávesama v instrumentálce, a to narychlo zpracované těsně před vystoupením. A líbilo se. Po návratu do Kraslic mě zasvětil do nového způsobu odesílání fotek, a tak snad už bude vše z mé strany pro redakci jednodušší.
Použili jsme moji neprofesionální fotodokumentaci z letošního hudebního mega festivalu „Freakstock“, který se konal v Německu. Na rozdíl od Trutnovského byl tento „ryze křesťanský“, a tak jsme s „Kopym“ navázali nové kontakty s kapelama, které projevilyzájem o letní párty „Try & Play“ v Kraslicích, plánované na 2. 7. 2011. A protože na Kraslice připravujeme kromě staré rock-bluesové tradice s jam session i metalový sobotní večer, oslovili jsme dvě kapely, které pozvání přislíbily. Takže v jednání je švédská kapela „Pantokrator“ (deathmetal) a německá „Saphena“ (metalcore). Z českých kapel byla do Němec na freakstock pozvaná jen jedna, a to z Ústí n/Labem, „Projevy radosti“ (hardcore-psychedelic), která nezklamala. Svou odlišností místy i zdravě šokovala netradičním a vtipným projevem. Playlist a skladbu „Malo“, která roztopila kotel, si můžou případní zájemci vyslechnout na: http://www.myspace.com/projevyradosti (i s malou nekvalitní videoukázkou z Kraslic na T+P).
Na festivalu jsem si vybíral hlavně hardrockové kapely, ale neminul jsem punk a dokonce sqělý „OX“ z Polska (industrialpunk) a Johny Coffey (screamorock..). To, že se metal narodil ve Skandinávii, potvrdily všechny její čtyři země ve všech možných metal provedeních.
Vše se odehrávalo ve starých kasárnách v opuštěné oblasti u města Kassel za účasti cca 5 – 6 tisíc účastníků.
Byly to nádherné čtyři dny plné hudby na 4 stage až do svítání a odpoledních workshopů, čajovny a desítky zajímavých shopů. A stejně tak jako v Trutnově byla pohoda, zábava, jemný worship i nářez a nechyběla božská „woodstocková“ atmosféra. Od Trutnova se tento fest lišil hlavně horší kvalitou a cenou piva. Užil jsem si a těším se na příští rok.
Díky Bohu za dobrý čas!!
František
Nové reportážní fotografie najdete ve FRANTIŠKOVO GALERII
Příspěvek vytvořen 719

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Související Příspěvky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek