MÍRA SVOBODA VG4 PRO NÁS…

2010/9/9 Míra Svoboda <miramax@atlas.cz>
KARLEX 2006
Zdravím Tě rockére…
v levných knihách jsem si koupil knížku o Black Sabbath a v předmluvě mě zaujal odstavec, kdy autor knihy srovnává dnešní dobu a naše zlatý 60. léta v muzice – myslím, že hodně výstižně.
Zkusím ten kousek opsat a Ty zvaž, jestli by si to měli naši kamarádi taky přečíst…
     Dnešní hudba není ani živější ani invenčnější ani nemá ten dopadje to past, do které nás chytili ti, kdo mají hmotný zájem na její propagaci.
Ale hudba šedesátých a počátkem sedmdesátých let vyvěrala z všeobecné tvůrčí potřeby, jež byla nezávislá na obchodních firmách. Hudba sloužila jako únik z vnějšího světa, jako útočiště, kde je možné rozjímat nebo se dobře pobavit.
Dnes je hudba tím vnějším světem. Je všude:prodává všechno. Od toaletního papíru přes politiky, plenky pro miminka až po výhodné důchodové pojištění. Její žánry a podžánry se rozmnožují jako chřipkové viry. Úžasnou nezávislost rocku, jeho znepokojivou neukázněnost, spolkla potřeba vydělat na tom balík. Rockové hvězdy se proměnily v hejno vyplašených kuřat zoufale zobajících výkaly vlastní publicity….
Zajímavý, co? Co tomu říkáš? Mně se moc líbí, jak v několika větách zhodnotil situaci a hlavně ví, že my měli to štěstí prožít ty 60. léta. To už se nikdy nebude opakovat!
Tak se měj, přeju hodně dalších úspěchů a tvůrčích sil !!!
Míra
KARLEX 2008
Příspěvek vytvořen 719

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Související Příspěvky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek