MOŘE HUDBY A NEKONEČNÝ VÝBĚR…

PODÍVEJTE SE, KDE ZAKOTVILI OPRAVDU MLADÍ, PO PROPLOUVÁNÍ MOŘEM MUZIKY…
Mají dnes dostupný a neskutečný výběr, přesto někteří skončili v naší zátoce HUDBA 60. A 70. LET, ve které jsme my žili na plné obrátky, prožívali intenzivně její rozmach, nesvědčí to o tom a nedokazujou nám ti mladí, že jsme se narodili do šťastné doby a nemusíme si dělat hlavu, že tím žijem dodnes ?
  Oni už nemůžou prožít tu krásnou dobu něčeho nového, když to všechno vznikalo a o co jsme se mohli opřít my s pocitem sounáležitosti při protestu, na co byl každý režim (a hlavně u nás) krátkej, ale mohou si užívat muziky z naší zátoky, kterou vytvořili naši vrstevníci hlavně ve svobodném světě.
     Zároveň přispívají ke SMAZÁVÁNÍ rozdílů a odstupu několika generací, což zatím pořád dokáže jenom hudba.
Poslední dobou jsem navštívil MUSIC HALL VŠEBORKY, kam přivedl mezi nás Míla Froněk mladé karlovarské kapely COLORFLASH a THE CHOBOTS, které svou špičkovou vlastní tvorbou a hraním pořádně SMAZÁVAJÍ taky… PAN BASÁK PAVEL SMUTNÝ, moje celebrita, host a bývalý hráč BERNARD BLUES BAND to už u mě vymazal totálně!
V téhle opravdu zimní době, kdy by si každý řekl, že je na psaní nejpříhodnější, naopak do komentářů skoro nikdo nepíše i při veleúspěšné návštěvnosti. Rozhodl jsem se zkoumat na jiných blozích, webech i Fejsbuku nebo-li Atlasu hub, jak jsou na tom oni. V propagátorském okénku na našich stránkách jsem si podle loga blogu vytipoval hned několik, prolezl jsem blog  HABALY, nejdřív jsem si myslel, že je to ostřílená rockerka, která vybírá pro své čtenáře naši muziku: Frank ZAPPA, Jimi HENDRIX ,PINK FLOYD, LED ZEPPELIN… což jsem na karlovarsku neobjevil a do komentářů jí přispěl v tomto duchu pochvalou, po pročítání jejích komentářů mě čekal šok – chodí na gympl…
 Chtěl bych pod tímto článkem takové stránky nabízet k prohlédnutí a musím říct, že jsem chtěl něco takového na crash-clubu dělat taky, jak je vidět nemusím, stačí nainstalovat odkaz.
***Najdete na blogu u „habaly“

Zemřel avantgardní rockový zpěvák Captain Beefheart

velikost textu:

18. prosince 2010  23.15
Avantgardní rockový a bluesový zpěvák Don Van Vliet vystupující pod pseudonymem Captain Beefheart podlehl v pátek ve věku 69 let roztroušené skleróze.
Ukázka z jeho Webu, neni to skvělé…?

O mně

25.08.2009
Jmenuji se Vítězslav Škorpík a je mi 18 let. Bydlím v Lukově, což je asi 15 km od Znojma u hranic s Rakouskem. Chodím na gymnázium do 7. ročníku.
Můj největší zájem je hudba. Celkem slušně zpívám, ale chtěl bych se naučit na baskytaru. Poslouchám předemvším rock. Z jeho podtypů nejvíce hard rock (Led Zeppelin, Black Sabbath, Deep Purple, Uriah Heep), art rock (Jethro Tull, Yes, Pink Floyd, King Crimson, Genesis, ELP), psychedelic rock (Velvet Underground, Grateful Dead, Jefferson Airplane, Mamas And Papas, Doors) ale i punk rock (Clash, Ramones, Sex Pistols, Offspring), folk rock (Byrds, Bob Dylan, Van Morrison) blues rock (Cream, Fleetwood Mac, Animals) jižanský rock (ZZ Top, Lynyrd Skynyrd, Black Oak Arkansas, Blackfoot, Allman Brothers Band) jazz rock (Weather Report, Mahavishnu Orchestra, Return To Forever) a glam rock (Sweet, Slade, Mott The Hoople, Roxy Music). Kromě rocku si poslechnu i jazz, blues nebo soul.
*** …a jestli nemáte ještě dost O HUDBĚ, najděte si článek:: PODSTATOU NAŠEHO BLOGU JE VLASTNĚ HUDBA… z 27.2.2010  ve vyhledávači nebo v archivu…
Příspěvek vytvořen 719

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Související Příspěvky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek