40. let od likvidace Beat Crash Clubu na Číně

dokument
Letos uplyne přesně 40 let od doby, kdy byl pod nátlakem tehdejšího mocenského aparátu uzavřen Beat Club Crash v Suché u Nejdku, zvaný Čína. Byl v té době jednou z posledních bašt v republice, kde se až do konce hrálo relativně svobodně, a proto lákal jak kapely, tak i návštěvníky z tehdejšího Západočeského kraje, Prahy a odjinud. Přiložený dokument jasně ukazuje, že ultimátum bylo nesmlouvavé a konečné. Tím de facto skončil nejenom náš klub, ale následně se i rozpadla kapela The Crash. Skončila význámná éra big beatu v Nejdku i v Karlovarském kraji. Rakovinový vřed normalizace zahubil nebo zadusil mnohé kapely, a ty, co se přesto pokoušeli hrát dál, omezoval nesmyslnými restrikcemi a otravoval život všech. Kdo sleduje náš blog tak ví, že minulý rok se kapela The Crash sešla po dlouhých 40 letech. Jednoznačně se o to zasloužil Tom Cuhra alias Šveska, bývalý tvůrce všech plakátů pro kapelu a výzdoby uvnitř Beat Clubu Crash v Suché. Z jeho podnětu se členové kapely třikrát sešli. Na poslední slezině se tehdy zrodil plán znovu si spolu zahrát. Mezitím se již pravidelně zkouší a nacvičují skladby z tehdejšího repertoáru. Je jen otázkou času, kdy dostanou bývalí fandové kapely příležitost si ji opět poslechnout. Rozhodně to bude již tento rok.
Jak jsem již psal, vyvstala potřeba i touha po hudebním klubu. Na můj článek na toto téma se bohužel téměř nikdo neozval. Přesto díky Tomášovi Stabenowovi máme naději, že se dočasně budeme moci coby Crash Club uhnízdit v Kulturním domě v Nové Roli u Karlových Varů. Vše se ještě musí do detailu projednat a domluvit. Tím by Crash Club i kapela získaly po 40 letech opět pevnou půdu pod nohama a mohly vás všechny ještě letos pozvat na první akci ve svém Crash Clubu. Naší snahou bude vytvořit atmosféru, kde by se každý cítil doma. Tak tomu ostatně bylo v minulosti i v Číně na Suché. Veškeré novinky vám budeme průběžně sdělovat prostřednictvím našeho blogu. Redaktor Šveska se určitě postará o případné fotky z nového Clubu z Nové Role.
dokument 2
Takto vypadal tehdejší členský průkaz Crash Clubu.
DJTS
…kliknutím na tuto ikonku se dostanete do Culture Clubu za Tomem Stabenowem, kde Tom působí jako DJ, zde jednáme o možnosti působení našeho Crash Clubu. V galeri si můžete prohlédnout prostředí Diskotéky a baru, které by  náš Crash Club také využíval.
akce
Výzva ke spolupráci v článku “NOVÁ ČÍNA Crash Club Hall –  Utopie nebo budoucnost“ se nachází na Číňanovo blogu BIG BEAT, najdete ho snadno na naší titulní straně vlevo nahoře, stačí kliknout na podtržené odkazy stejného názvu.
Příspěvek vytvořen 719

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Související Příspěvky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek