BENEŠOVSKÝ VE VARECH 16.2.2011…

Neřež | 16.února 2011 od 19,30

folk | Klub Paderewski | vstupné 150,- Kč
Neřež
Skupina Neřež, mladší sestra slavných Nerez, s frontmanem Zdeňkem Vřešťálem se Karlovarákům představí v triu a zahraje staré hitovky i poslední novinky.
FILIP BENEŠOVSKÝ, PŘESTOŽE DOKÁZAL SVÝM PROJEKTEM The Wall ZAPLNIT O2 Arenu, zůstal věrný své kapele….
O2 arena
Wikipedie – FILIP BENEŠOVSKÝ
Filip Benešovský a přátelé
O2 arena
Praha 31. 10. 2009 – 19:00
cz | en | de | pl | ru | hu | nl

Pink Floyd fanklub CZ

Bohaté informace ze světa legendární britské kapely PINK FLOYD

Filip Benešovský

Filip BenešovskýFilip Benešovský se narodil v roce 1974 v Praze. V roce 2000 absolvoval Konzervatoř Jaroslava Ježka, obor basová kytara. Spolupracoval krátce s Orchestrem Václava Hybše, s Orchestrem Zdeňka Bartáka, s Richardem Scheuflerem, Tonyou Graves a mnoha dalšími hudebníky v oblasti jazzu, popu, rocku a country.
V letech 2000 až 2005 byl členem fusion skupiny „Blue Birds“ Ivana Myslikovjana. Od roku 2001 je také členem doprovodné skupiny Marie Rottrové a podílel se na jejím albu „Podívej“ (2001 BMG Ariola ČR). Společně s Jaromírem Nohavicou a Vítem Sázavským spolupracoval na hudební přípravě inscenace muzikálu „Malované na skle“ Ernsta Brilla a Kateřiny Gärtnerové pro Jihočeské divadlo v Českých Budějovicích. Od roku 2003 je členem skupiny Neřež – jakéhosi volného pokračování Nerez. S nimi natočil album „Jednou měř, dvakrát Neřež“ (2004 Indies Records) a „Slavná věc“ (2007 Jiný břeh). Od roku 2004 spolupracuje také s Ravenem, se kterým nahrál CD „Kamení (2006 Jiný břeh). Paralelně se s Jiřím Neužilem průběžně věnuje v původní tvorbě v oblasti moderního jazzu. 
Zabývá se také producentskou činností. Romanovi Dragounovi (ex Stromboli, Jesus Christ Superstar, Progres 2, Futurum) vyprodukoval album „Otlučená srdce“, které vyšlo na počátku roku 2009 u s.r.o. „Kouřící králík“. Nadějné mladé pop – rockové skupině Esence připravil debutové album, které vyjde koncem roku 2009.
Samostatnou kapitolou jsou jeho adaptace klasických multimediálních kvadro show Pink Floyd a Rogera Waterse, zejména „The Wall“ a „Dark Side Of The Moon“. První „Wall“ vyrostla v pražském klubu Futurum, 23.ledna, 2002 (na bezpražcovou baskytaru zde hostoval Vladimír „Guma“ Kulhánek). Po ní následovala provedení ve větším stylu na plzeňském Náměstí Republiky, v DK Inwest v Plzni, v pražské Lucerně, na žatecké „Dočesné“ (kde hostoval Michal Malátný) a v Pivovarských zahradách v Českém Krumlově. Z provedení na Náměstí Republiky bylo pořízeno DVD, jehož bonusem je i zdravice Nicka Masona (bubeník Pink Floyd). „Dark Side Of The Moon“ byla provedena dvakrát v roudnickém kině Sokol, v plzeňském pivovaru a v Domě kultury Litoměřice. 
V současné době probíhají přípravy oslavy 30. výročí vydání „The Wall“ v pražské O2 Areně za účasti osobností české rockové scény jako jsou Michal Malátný (Chinaski), Zdeněk Kluka (Progres 2, Čankišou), Roman Dragoun, Jan Neckář (Bacily) nebo nestor rockové kytary v Čechách Radim Hladík. Akce je naplánovaná na 31. říjen 2009.
Příspěvek vytvořen 719

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Související Příspěvky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek