Kluby a podia CHODOV – Čuchoňův seriál…

V Chodově bylo v té době jediné místo, kde se hrál pravidelně big beat, Klub závodu Chodos. Kolem 69 roku jsme tam jezdili hlavně na skupinu The Devills. / asi měla ještě nějaký přívlastek před jménem, možná Red /. Kapela vznikla na průmyslovce v Lokti a hráli tam bratři Cerovští – Petr, Jirka a snad i Štefan. Na basu Plemeník, bicí Jirka Hájek. Byly to večerní akce a probíhaly ve všední dny. Neděli měla ,, propachtovanou “ skupina Johny and They,někdy Luník. To se hrálo odpoledne a nepodával se alkohol.
Ve všední dny se tam často objevoval Olda Říha, ještě s formací před Katapultem, kratší šnůru odehráli i The Crash, občas diskotéky. Později nedělní disko Tom a Bondy, to bejvalo narváno. Ten sál nebyl moc velikej, ale docela příjemné prostředí.
Dneska je ze sálu hospoda a jmenuje se to Daliborka.
V místním evangelickém kostele sloužil pan farář Kocáb a několikrát v tom malém kostelíku dole v parku probíhaly hudební produkce pro mladé, bohužel jsem na žádné nebyl.
V restauraci Sparta, jediný slušný podnik v té době, se také hrálo, ale spíše disko a kavárenská hudba.
U chodovského koupaliště byla oblíbená letní hospůdka – kiosek – Oáza, také se tam občas hrálo.
Pod Chodov patřila i Mírová, dost ošklivý sál u místní hospody a nedělní akce hlavně s Luníkem /Old Faces Co/. Hospoda i sál dosud stojí a jsou opraveny.
Vzhledem k tomu, že Chodov čítal v té době 15 000 obyvatel a bylo to město z nejnižším věkovým průměrem v republice, byla to docela bída. Příště si dáme Nejdek, tam to bylo pro milovníky muziky veselejší.
Příspěvek vytvořen 719

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Související Příspěvky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek