NA „NÁCTÉ“ ZKOUŠCE THE CRASH…

Z každé zkoušky v nejdeckém Kulturáku na které jsem byl je pořízena FOTOREPORTÁŽ. VIDEA jsem natočil pouze pro potřeby kapely. Na deváté zkoušce jsem se snažil zachytit co se podařilo a jaká je situace. ČÍŇAN byl dobře připraven, ale zdálo se mi jako kdyby si šetřil ouška, za těma škopkama je to přeci jenom síla. BONDY jel od samého začátku vždy naplno, neschovával se, i když začátky měl taky těžké, ale nikdo si hlavu nelámal, byla jen otázka času, kdy se to čapne.VENCA VOZKA JE VYZPÍVANEJ, musel počkat až se mu kapela rozjede, toho jsem si u něj hodně cenil, i jeho kamarádství. KYTARY se mi zdály taky pořád ještě přidušené, ale THE CRASH hráli vždycky přesně a čistě, tak se kluci soustředili, než to budou moci rozbalit. Málokdo dnes už ví, že THE CRASH ZKOUŠELI DENNĚ. Těším se na videa, až je poskládáme za sebou. To bylo z deváté zkoušky, co se mých postřehů týče a taky dojmů.

ZKOUŠKA TŘINÁCTÁ PO MÉ MĚSÍČNÍ NEPŘÍTOMNOSTI A TAKÉ BYL HOST…

Na každé zkoušce je jiná atmosféra. Vemi brzo vyplave na povrch jak se kdo připravoval, jakmile se kapela často vrací k jedné části skladby, připravení trpí, ale nejvíc se smaží nepřipravenej, nejde to ošulit. Je jasné, že některé části se musí pilovat, dojednávat, co se tam zahraje, když v originálu jsou klávesy, nebo jiný nástroj. THE CRASH jsou kytarová kapela, a musí to znít i bez dalších nástrojů. Začnem zase u ČÍŇANA, pořádně přitvrdil, je na co se dívat, vyhrával všechno, hlavně jsem si užil „velkýho vencu“ zdálo se mi, že před hostem na zkoušce ČUCHONĚM-MÍROU HANDSUHEM mu to šlapalo ještě líp, ale VENCA VOZKA MU NIC NEODPUSTIL, kvůli bicím se pilovaly konce skladeb. B O N D Y nemá problém, je radost se jen dívat na jeho prsty a celý večer jsem byl jako u vytržení, opravdu jsem si zase spravil oko. U KYTAR nastalo překvapení, jely už naplno, žádné schovávání, byl jsem šťastný, že kapela už jede. TOMÁŠ MÁ další novou kytaru, mě se líbí obě, doporučil jsem střídání podle skladeb. U vidíme jaké mám slovo. Docela hodně mě potěšilo, že byli kluci rádi že jsem přišel na zkoušku, asi už mě tam potřebujou mít, když už se SHLEDALI na mých setkáních i když u BONDYHO A DVAKRÁT U TOMA STABENOWA, třeba jsem se stal maskotem, nebo že za mnou stojí náš blog crash-club, nebo jsme už zase parta ale v jiné podobě než tenkrát, tenkrát to bylo spontánní, dnes je to cílevědomé. EMERSON SE NECHAL SLYŠET, že nám závidí, nedaří se mu sehnat lidi, co spolu hráli ani na pivo, natož si zahrát! Do desáté zkoušky byla slyšet hlavně basa A ZPĚV... VENCA VOZKA (nevím proč nemá přezdívku), si seřídil mikrofon, a válel. JIRKA HILBURGER JE DIVOKÝ SÓLÁK, ale kapela chce hrát přesně, žádné improvizace, ani mrť navíc, už se s tím smířil, ještě že má Jirka svou kapelu V A R ,TAM SE DOVYŘÁDÍ. A reakce, GREYHOUND DRŽÍ PALCE a sledují kapelu, ostasní vyčkávají, ale kdekoliv se objevím, padne řeč, tak nějak počítají že to dobře dopadne, nabízejí spolupráci, vše se rozlouskne 28. května na after FORTY FEST PÁRTY – NÁVRATU THE CRASH NA PÓDIA.

ZÁVĚREM

Nevím jak je to možné, ale ten repertoár se mi líbí jako tenkrát, nechtěl jsem si to připouštět, vracet se s takovým zájmem ke starým skladbám, ale když vidím h a b a l u, naší mladou blogerku jak se v tý naší muzice s láskou přehrabuje a jak ji miluje, jak já poslouchám FLOYDY, OD RÁNA DO VEČERA, TAK UŽ ŽÁDNÝ PROBLÉM NEMÁM, JAK NA MĚ BUDOU DRUHÝ KOUKAT. Už si dovedu docela živě představit starý fanoušky až kapela THE CRASH vystoupí, HLAVNĚ NA FANYNKY SE TĚŠÍM…
Pozor, před psaním musí být automatické ukládání zapnuto ! ! ! Měl jsem to napsané a zmizelo mi to, všecho znova…
Příspěvek vytvořen 719

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Související Příspěvky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek