Ostrovské hudební skupiny (ohlasy)

Prázdninové ohlasy (srpen 2007)

K naší radosti dochází do redakce OM čím dál více ohlasů na seriál o ostrovských hudebních skupinách. Na rozhovor s Jardou Bierem reagoval bývalý kytarista ostrovské průmyslovácké kapely The Beavers.
„Na brigádě někdy v prváku nebo druháku jsme jezdili pracovat do Žďáru do Škodovky a tam jsme se potkali právě s Jardou Bierem. Aspoň tuším, že to byl on. Dělal tam myslím na soustruhu a já se při řeči zmínil, že se pokoušíme dělat bigbít. Zajásal a druhý den přinesl kytaru do práce (pochopitelně Jolanu a já jen čuměl) a hrál Dům u vycházejícího slunce a já byl z toho úplně v transu,“ svěřil se kytarista bývalých The Beavers Michal Řehák (o této skupině přinese informace příští číslo OM).

Ozval se nám také v karlovarském regionu dobře známý hudebník Ivan Pelc.
„Jsem ostrovský rodák a od roku 1969 jsem se pohyboval kolem ostrovského bigbítu. Začínal jsem s kapelou, která si říkala Monks Pray, ale brzo se přejmenovala na Kdo Co, kde mimo jiné později působil i zpěvák Karel Veselý. S ním jsem se opět sešel v kapele Blue Condition)… V osmdesátých letech jsem pak spoluzakládal a spoluvedl karlovarskou jazzovou Brigádu bratří Pelců. Rád se s vámi podělím o všechno, na co si budu schopen vzpomenout. Krátce jsem se mihnul i v Junior Capele po Slávkovi Kroftovi,“ uvedl bubeník Pelc. S informacemi o Junior Capele, jejíž historii plánujeme uveřejnit v říjnovém čísle OM, se na naši redakci obrátil i jeden její bývalý člen spolu se zpěvákem Láďou Balogem.

Bývalý kulturní referent DK Ostrov Zdeněk Flídr telefonoval do redakce v červnu.
„Teď natáčím film, ale až budu mít víc času, rád bych shrnul celou tu historii ostrovského big beatu a případné nepřesné údaje pamětníků pak uvedu na pravou míru,“ slíbil mecenáš ostrovských bigbeatových skupin Flídr.

Všem přispěvatelům velmi děkujeme za spolupráci a těšíme se na další. (jan)
Příspěvek vytvořen 719

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Související Příspěvky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek